torstai 15. kesäkuuta 2023

Brisbane - Cairns 850 mpk

Saavuimme tiistaina 13.6. Cairnsin edustalle ja jäimme ankkuriin saunomaan ja viettämään rauhallista iltaa. Takana oli 850 merimailia ja kaksi viikkoa veneessä, vaikka varsinaista matkaa tehtiin reilu viikko. Alku - peräti neljä päivää - meni Brisbanessa potkurin kanssa. Pysähdyimme kerran kovan tuulen (Keppel) ja toisen kerran tuulettomuuden (Port Clinton) vuoksi.

 

Krokotiilien valtakunta.

Edellisessä blogissa kuvailin epämukavia olosuhteita, mutta ne paranivat kun pääsimme Percy-saarten jälkeen suurimmista vuorovesistä ja virroista eroon. Kahden tyynen päivän jälkeen, joista toisen moottoroimme ja toisen vietimme Port Clintonin lahdella (ei svelliä!), tuuli oli sopivaa loppuun asti. Tosin tuulen suunta vaihteli ja reitti mutkitteli sen verran, että aika monta jiippiä jouduimme tekemään. Lähes koko matka tultiin virsarilla, mikä on Mantalle nopein ja meille mukavin purjeviritys. 

Perämoottori ei ollut halukas viemään meitä maihn.

 
Prutkun korjauksessa meni koko päivä, mutta ehdimme pariksi
tunniksi maihin ennen auringon laskua.

Great Keppel.

Keskiviikkona ajoimme viimeiset merimailit Marlin marinaan, missä kohtasimme pitkästä aikaa Sprayn ja Loupanin pariskunnat. Oli mukavaa vaihtaa kuulumisia ja ajatuksia. Torstaina veneelle putkahti lapsienergiaa, kun Strengellin perhe tuli kylään. Olemme viimeksi tavanneet 11 vuotta sitten Suomessa. Ja nyt vasta hokasin, ettei tullut otettua kuvaa. No, siihen on vielä tilaisuus.

Ensi askeleet Cairnsissa. Sunnuntaina on Ironman-kisa, mikä
näkyy jo nyt telttoina ja aitoina.

Cairns vaikuttaa mukavalta kaupungilta ja on kiva olla vaihteeksi elävässä keskustassa, vaikka rantakuppiloiden ilopito valvotti ensimmäisenä yönä. Hotellit, ravintolat, kaupat, museot ja puistot ovat vaihtelua Brisbanen nukkumalähiöille (Manly ja Scarborough). Parasta tähän mennessä on ollut marinan viereisessä puistossa oleva merivesiuimala. Vesi on ihanan raikasta eikä tarvitse pelätä krokotiileja.
Tällä kertaa tämä lyhyt ja hieman väsähtänyt raportti.

Ravun taideteos.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti