lauantai 15. lokakuuta 2022

Bundaberg Port Marina

Viikko  marinassa on suorastaan kiitänyt sekä tavanomaisten askareiden (pyykki, kauppa, paikallinen sim puhelimeen) että seurustelun merkeissä. Joka ilta ollaan istuttu jonkun venekunnan kanssa tarinoimassa, vaihdettu kokemuksia purjehduksesta ja saatu vinkkejä paikoista täällä.

 

Eläviäkin nähtiin, mutta niin kaukaa, ettei saatu hyviä kuvia.

Eilen porukka kerääntyi joka perjantai järjestettävään grilli-iltaan, jossa marina tarjoaa lihat (täällä Asutraliassa grillattava = liha) ja jokainen tuo yhteiseen pöytään lisukkeen. Mukava viimeinen ilta Bunaberg Port marinassa. Heti kun olen saanut tämän päivityksen tehtyä lähdemme kohti Brisbanea.

Grilli-ilta joka perjantai.

 


Suoraa ja tasaista.

 Ai mutta tärkein ja kiinnostavin melkein unohtui! Sisäänkirjaus ja timber inspection! Pääsimme tullilaituriin tulopäivän aamupäivällä ja lyhyen odottelun jälkeen Australian Border Forcesta tuli kaksi virkailijaa. Passit ja viisumit oli nopeasti katsottu, sen jälkeen toinen tullivirkailija kyseli meiltä kaikenlaista alkaen veneen hankinnan historiasta ja missä maissa olemme viimeisen 10 vuoden aikana purjehtineet (osasin odottaa ja olin tehnyt listan valmiiksi) ym. ym. Tarkoituksena varmaan tarkistaa, ettei kertomuksessa ole epäjohdonmukaisuuksia. Toki meiltä kysyttiin myös perinteiset onko aseita, huumeita tai muuta kiellettyä. Kyselytuokio kesti lähemmäs tunnin ja samaan aikaan toinen virkailija kävi kaappejamme läpi, ei mitenkään järjestelmällisesti, vaan tarkisti yhden kaapin sisällön hyvin tarkasti, kurkisti toiseen, ei saanut avattua kolmatta, joten jätti sen siihen. Kaikki sujui ystävällisessä hengessä ja lopulta saimme veneelle vuoden purjehdusluvan nimeltä Control Permit. Meidän on kolmen kuukauden välein ilmoitettava tullille sijaintimme sekä raportoitava, mikäli poistumme maasta väliaikaisesti. Meillähän on vuoden "multiple entry" viisumi eli saamme lähteä maasta ja samalla viisumilla pääsemme takaisin. Minä (Auli) lähdenkin marraskuussa käymään Suomessa.

Virkailija Biosecuritystä tuli vasta viideltä iltapäivällä ja olimme hänen pitkän työpäivänsä viimeinen kohde. Koska Manta oli ollut lähes viisi vuotta Uudessa-Seelannissa ilman mitään ötökkä-ongelmia, mitään tarkistusta ei tehty. Koko 45 minuutin aika kului pääasiassa paperitöihin, lukuun ottamatta viimeistä 15 minuuttia, jolloin kävimme käpi ruokatarvikkeet. Yksi kinkkupaketti ja roskapussi lähtivät biosecurityn mukana. Saimme pitää maitotuotteet, koska ne olivat australialaista ja uusiseelantilaista alkuperää, vaikka ostettu Uudesta-Kaledoniasta. Lasku oli 330 $, joka koostui 120 $ perusmaksusta, 60 $ meni paperityöhon ja 150 $ varsinaiseen tarkistukseen, vaikka sitä ei siis tehty (tämä oli se 50 $/15 min). Eli pääsimme helpolla ja halvalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti